Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008

Εν αρχή, οι contrata's

Χρωστάω έναν ταξιδιωτικό οδηγό στη Siena. Αρχίζω με τις κοντράτες. Πρόκειται για τις ομάδες που παίρνουν μέρος στο Palio. Ενα μοναδικά θέαμα που εξελλίσεται δύο φορές μέσα στο καλοκαίρι στην κεντρική πλατεία της πόλης. Μοναδικά μειονεκτήματα; Η υπερβολική πλέον προσέλευση κόσμου - κλείνουν ένα χρόνο πριν, γιατί σημασία δεν έχει μόνο να πας αλλά και να μπορείς να δεις και οι υψηλές τιμές στις κερκίδες που στήνονται περιμετρικά της πλατείας. Μπαλκόνια (αλλά άντε βρες θέση) και κέντρο πλατείας (απίστευτος συνωστισμός)δωρεάν, κερκίδες από 1.000, έως 3.500 ευρώ.

Χαρακτηριστικά αυτών των ομάδων - ακολουθούν τα σήματά τους, είναι τα απίθανά πάρτυ που κάνουν, ο στολισμός των περιοχών τους μέσα στη μεσαιωνική πόλη, οι παρελάσεις - οι χαμένοι κυκλοφορούν ανεξαρτήτου ηλικίας με... πιπίλες στο στόμα - σαν ένα χαμένο στοίχημα. Εννοείται πως κάθε contrata έχει τη δική της ιστορία.

Ιδού:




Συνεχίζεται...

1 σχόλιο:

Μενεξεδιά είπε...

Με έχεις κάνει να διαβάσω σχεδόν όλες τις παλιές εγγραφές (μερικές πολλάκις). Πάντα τόσο έκανες να γράψεις; Δεν πειράζει. Νομίζω πως είσαι καλά και χαίρομαι (τα άσχημα νέα ταξιδεύουν γρήγορα σωστα;) Καλημέρα :)

HIGH FIDELITY

HIGH FIDELITY